Vett och etikett

Info om Bröllopsvett och etikett!

Vad är rätt och vad är fel? Egentligen är det ni som brudpar som bestämmer det men här nedanför finner ni lite vett och etikettsregler som kan bli aktuella när ni planerar eller deltar i ett bröllop.

God hyfs är att föredra på alla bröllop. Som gäst ska du därför se till att komma i tid, inte fortsätta äta när någon talar, inte gå hem för tidigt, inte lämna bordet under middagen för tex. rökpauser eller toalettbesök om detta inte har utannonserats av toastarna. I kyrkan ska ni som känner bruden placera er till vänster om altargången medan ni som känner brudgummen skall sitta åt höger. Tänk på att ha barnvakt åt skrikande små barn så att de inte förstör stämningen i kyrkan. Se till att i god tid innan bröllopet O.S.A så att brudparet kan färdigställa bordsplaceringen.

Om brudparet önskar sig pengar är den som enskild person mellan 300-400 kr som gäller. Är det ett par som skall ge pengar så är det 500-600 som gäller. Men tänk på att alla ger det de tycker är rimligt. Inget brudpar tycker gästerna är snåla. Idag är det mycket vanligt att ge pengar tex. som bidrag till bröllopsresan. Ett tips kan då vara att ta reda på vart bröllopsresan ska gå och ge brudparet av den aktuella valutan. 

Inbjudan bör skickas ut absolut senast 6 veckor innan bröllopet.

Tackkorten bör inte dröja mer än en månad efter bröllopet.

En mycket bra sida om vett och etikett är www.mru.se

Håruppsättning brud kalmar

Brollopkalmar.se © 2016