DIN GRATISGUIDE TILL DITT KALMARBRÖLLOP

 

 

 

Välkommen till Stufvenäs Gästgiveri!

Stufvenäs Gästgifveri

385 97 Söderåkra

 

0486-21900

info@stufvenas.se

 

Bokning för grupper och konferens

kontakta Mikael Berzelius.

Tel: 0486-219 00

mikael@stufvenas.se

 

                                                                   <<<Tillbaka

 

För den som alltid drömt om en utomhusvigsel vid havet finns här det perfekta alternativet, vigsel vid en gammal vacker sjöbod, precis intill havet. Vi tar hand om förberedelser så som att ställa fram bänkar, altare och smyckar altaret med blommor. Om man inte själv väljer att ta hand om dekorationen, vill säga. Bröllopsfest i BerzeliusSalen Stufvenäs erbjuder sina gäster arrangemang i nybyggda BerzeliusSalen, med plats för 240 sittande gäster och med den senast ljud- & ljustekniken.


Är antalet gäster färre, kan man välja att ha själva bröllopsmiddagen i någon av matsalarna. Redan i samband med förfrågan från brudpar, är en hovmästare involverad i planeringen av bröllopsmiddagen. Vid ett inledande möte får man förslag på välkomponerade bröllopsmenyer och passande viner därtill. Menyn är givetvis anpassad efter brudparets önskemål, men även efter säsongens råvaror, och framtagen av gästgifveriets köksmästare.

 

Önskas underhållning på bröllopsfesten har vi flera professionella musiker att rekommendera. Vill Ni ha fartfylld underhållning med dans till liveband eller kanske endast någon som sjunger några sånger efter önskemål under själva vigseln, ordnar vi gärna detta. 

 

 

Romantisk upplevelse för brudpar och gäster

På hotellet finns det totalt 51 rum & 2 stycken bröllopssviter.
Bröllopssviten finns i gästgifveriets nyrestaurerade flygel som har två exklusiva minisviter med privat jacuzzi och bastu i varje svit. Övriga rum är stilrent och smakfullt inredda. Flertalet av rummen renoverades så sent som hösten 2008.

 

Bansai Spa - Vila & Njut

en dag eller weekend efter bröllopet på Bansai Spa.
Bansai Spa öppnades i december 2007 och är numera gästgiveriets stolthet. Detta tysta japaninspirerade Spa är något unikt, åtminstone om man ser till den region de verkar i, sydöstra Sverige. På västkusten finns det många fina anläggningar, men på denna sidan av landet är det inte alls lika många. Bansai Spa är en av få enda "riktiga" SPA-anläggningar söder om Stockholm,

enligt gästgifveriets VD Magnus Berzelius.

 

Bansai Spa är ett tyst japaninspirerat Spa med bl a varma bad, ångbastu, torrbastu, infrabastu och ett flertal härliga massagestolar, hänggungor, divaner att vila en sliten kropp i. Som gäst får du vid ankomst ett par badtofflor och en Yukata, en slags japansk bomullsrock, som du även får ta med dig hem vid vistelsens slut. Inne i spa-anläggningen väntar två varma pooler, 34 resp 38 grader varma samt mycket, mycket mer. Under dagen kan du t ex plocka från en buffé med torkad frukt, nötter, te, vatten och hembakade skorpor, eller avnjuta en spa-lunch från gästgifveriets välsmakande kök.

 

Möhippor & svensexor - Bansai Spa blir Ert för en dag!

En möhippa eller svensexa brukar vara fylld av aktiviteter, men kanske vill man bara ta det lugnt och njuta av en dag tillsammans. Då kan man hyra hela Bansai Spa i tre timmar och därmed få privat tillgång till spa-anläggningen under denna tid. Givetvis har Ni då även möjlighet att boka behandlingar hos någon av våra terapefter.

 

Aktiviteter

För de mer aktiva och äventyrslystna erbjuder Stufvenäs även utomhusaktiviteter av alla de slag i den natursköna omgivningen. Äventyrliga expeditioner så som femkamp, grottforskning, vikingaspel, fiske, att paddla kanot mm. Möhippan/svensexan kan sedan avslutas sedan med god mat och dryck i gästgifveriets restaurang, kanske med någon musikunderhållning. Alla blivande brudpar borde ta chansen att känna av romantiken och koppla av på Stufvenäs Gästgifveri & Bansai Spa - detta smultronställe vid Kalmarsund. Vi garanterar en upplevelse utöver det vanliga!

 

                                                

Bröllopspriser (2011)

 

Vigsel vid sjöboden (max 50 pers).

Vi ställer fram bänkar, altare och smyckar altaret med blommor

5-20 pers 1.700:-

21-50 pers 2.700:-


Brudskål

Mousserande vin med tilltugg från 95:-
Champagne med tilltugg från 145:-
Alkoholfri cider med tilltugg från 55:-

 

Drinktilltugg

Liten skagentoast, Crème fraichemousse med löjrom, Parmaskinka och melonsalsa, Gubbröra på kavring, Ört- och gurkgazpacho med ingefärsmarinerade kräftor, Rökt majskycklingbröst med rostad vitlöksfärskost 

 

Middag

Trerätters menyer från 515:-
Menyer för barn: Vi har barnmeny med varmrätter från 85:-, eller om man önskar äta samma meny som de vuxna till halva priset.

Dekoration

Det ingår enklare blomsterdekorationer vid borden samt extra bröllopsdukning. Önskas andra blommor kan vi hjälpa till med detta genom vår blomsterhandlare, pris enligt offert. 

 

Dryck

Vin flaska från 295:- / flaska
Alkoholfritt vin från 125:- / flaskan

 

Kaffe och bröllopstårta 90:- / person
Avec till kaffet från 18:-cl
Drinkar från 18:-/ cl
Starköl från 48:-/st 33cl, 65:-/st 50cl


Vickning

Bullens varmkorv med bröd 30:- per person
Ost-& skinkpaj alt vegetarisk med champinjoner 85:- per person

Ostbricka med knäckebröd (Brie,ädelost,getost) 85:- per person
Tunnbrödwraps med fyllning 55:- per person
Crouqe monsiuer 55:- per person
Pastasallad med lufttorkad skinka 75:- per person
Stekt inlagd strömming på kavring 55:- per person


Övernattning

Enkelrum inkl. frukost 995:-
Dubbelrum inkl. frukost 1.450:-
Bröllopssvit inkl. frukost 2.800:-

 

Lokal för dans Berzeliussalen 2.500: -
Hyra av Ljud och Ljus 2.000: -
Önskas Ljud och Ljustekniker begär offert.

 

Avbokningskostnad

3 mån innan bröllopet 25% av bröllopets kostnad,

2 mån innan bröllopet 50% av bröllopets kostnad
1 mån innan bröllopet 75% av bröllopets kostnad
2 veckor innan bröllopet 100% av bröllopets kostnad.

 

 

 

Brollopkalmar.se © 2011