Skriva tal

Tips till dig som ska skriva Bröllopstal!

Som brudens far, bestman eller brudtärna är det vanligt att du förväntas att hålla ett tal på bröllopsfesten. Här nedanför finner du lite hjälp och stolpar som du kommer kunna använda för att skriva ett bröllopstal.

1. Skriv ner på ett papper tre meningar om hur länge du och bruden/brudgummen har känt varandra.

2. Skriv tre meningar om hur och vart ni träffades för första gången och avsluta med "ända sen dess har jag förstått att du är en person som är ....." Stark, går sin egen väg, behöver trygghet osv.

3. Fortsätt med att skriva något i stil med "Så träffade du ......"

4. Skriv sen några meningar om hur du tycker att bruden/brudgummen förändrades till det bättre och att du "ser hur väl de båda kompletterar varandra".

5. Fortsätt med något i stil med "Jag är övertygad om att er framtid kommer innehålla massa kärlek och glädje för inget par förkroppsligar ordet kärlek mer än ni två".

6. Avsluta med " Därför vill jag höja mitt glas och utbringa en skål för brudparet. De leve Hipp hipp Hurra hurra hurra".

Var det svårt? Maila till oss så hjälper vi dig! info@brollopkalmar.se

Vill du skriva ett tal som är lite mer humoristisk kan du ge dig på att skriva en dikt på rim. Här kan du använda dig av ett rimlexikon. Du kan fortfarande använda dig av talmallen här ovan, tänk bara på att avsluta varje mening med ett ord som rimmar med föregående menings slutord.

Håruppsättning brud kalmar

Brollopkalmar.se © 2016