Gammal skrock

Här hittar du info om Bröllopsskrock!

För er som tycker att det är viktigt och roligt att se till att ert bröllop blir som gamla traditioner säger kommer att hitta massa matnyttig info här.

Bruden skall även enligt tradition ha en kopparslant från sitt eget födelseår i sin vänstra sko för att bringa lycka. Enligt tradition skall det även ligga utstrött kopparmynt i hemmet när brudparet kommer hem. Dessa måste ligga kvar och ska symbolisera att paret aldrig får ont om pengar.

Ni har väl alla hört att bruden skall ha "Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått". Det gamla ska symbolisera det som varit, något nytt ska symbolisera det nya hon går in i. Något lånat är en symbol för brudens vänskapsband och något blått är helt enkelt en symbol för hoppet.

Under sängen ska på bröllopsnatten två silverknivar placeras i kors, detta för att barnen inte ska bli trollungar. (Vi på Bröllop Kalmar kan dock ej garantera detta)

Man får aldrig som brud sy sin egen brudklänning för traditionen säger att varje stygn i klänning blir till en tår i äktenskapet. Ris kastar man på brudparet för att bringa fruktbarhet i den nya äktenskapliga sängen. Det sägs även att så många tårtlager bröllopstårtan har, så många barn blir det i äktenskapet. Alltså: mycket ris, silverknivar under sängen och 2,75 lager Bröllopstårta.

Håruppsättning brud kalmar

Brollopkalmar.se © 2016